Полша и Германия играят при резултат 1:0 в международна приятелска среща.

...
Полша и Германия играят при резултат 1:0 в международна приятелска среща.
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Полша 1:0 Германия, Шчесни е непробиваем

Полша и Германия играят при резултат 1:0 в интернационална другарска среща. Якуб Кивиор откри резултата в 31-ата минута. Сблъсъка на Националния стадион във Варшава може да го гледате в директно предаване по DIEMA SPORT , както и онлайн на платформата. 

„ Дружина полска “ записа загуба и победа в първите си два мача от квалификациите за Евро 2024, а през днешния ден ще мери сили против домакина на форума. Именно затова Бундестимът не взе участие в пресявките, а играе единствено контроли. Преди няколко дни тимът на Ханзи Флик записа трагично тъждество 3:3 против Украйна.

Преди първия съдийски сигнал легендата на полския футбол - Якуб Блашиковски, беше награден със специфичен плакет, откакто приключва кариерата си в националния тим. Срещу Германия той щеше да запише своя 109-и мач с екипа на " Дружина полска ".

Срещата започва с опит за напън на Германия, само че до рискови обстановки пред вратата на Войчех Шчесни не се стигна. Постепенно поляците поизравниха играта, а офанзивите на двата отбора ставаха все по-остри, само че последното подаване изневеряваше и на двата тима.

Така се стигна до 16-ата минута, когато Якуб Блашиковски, който играеше точно с този номер и беше един от най-активните на терена до този миг, беше изпратен със специфичен шпалир от играчите на двата тима и с бурни овации от тирбуните в последния му мач. Впоследствие той бе сменен от Михал Скораш, а страстите не подминаха някогашния футболист на Борусия Дортмунд. Той се разплака около страничната линия в прегръдките на своето семейство.

В 23-ата минута пристигна и първият по-опасен удар, който бе дело само че Тило Керер пред наказателното поле, само че в ръцете на Шчесни.

Шест минути по-късно Кай Хавертц шутира рисково по тревата пред дъгата на наказателното поле, само че Шчесни мазета в ъглов удар. След неговото осъществяване се стигна до безредие в пеналтерията, където Малик Тиау опита да стреля, само че бе блокиран. Буквално от аутлинията Емре Джан върна топката в дребния пеналт, където се получи рикошет в Томаш Кенджора, кълбото се разноски пред голлинията, а най-после Ян Беднарек почисти.

В 31-ата минута обаче Полша откри резултата с първия си удар въобще в мача. Себастиан Шимански центрира от корнер, а на границата на вратарското поле Керер не пазеше добре Якуб Кивиор, който с глава прати топката в горния десен ъгъл на Тер Стеген за 1:0. Това бе първо попадение за бранителя на Арсенал с националната фланелка.

GOAL FOR
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР